Zamieszczone przez desperado1989
Z BMW na Skodę
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez Agamek12Czy to oznacza, że oczekujesz nastoletniej totalnie bezusterkowej Octavii TDI? Takiej gwarancji nie dostaniesz.Zamieszczone przez krzysnJeśli mowa o takiej kwocie to imo bez sensu zmieniać auto. Trafisz na jakąś minę i będą kolejne koszty
Jak kupi klubową czeszkę to wcale nie musi trafić na minę.
Patrząc przez pryzmat sprzedaży mojej OI gdzie wystawiona była tylko na forum (szkoda, że kupujący się już nie udziela) wcale nie była to mina i ręczyłem głową za jej stan.
Do tego obniżyłem kwotę sprzedaży o 2 tysiące żeby nowy właściciel miał szmal na przegląd i rozrząd (ze sprzedażą wcale mi się nie śpieszyło).
Auto było z pewnego źródła od pierwszego właściciela - co z tego że służbowe?
Dbałem jak o swoje i z bólem serca sprzedałem.
Na dodatek miesiąc przed sprzedażą wymieniłem wszystkie 4 tarcze i klocki - bo trzeba było to wymienić.
Jeśli Ci się nie śpieszy to szukaj - może trafisz na sprzedawce podobnego do mnie i kupisz pewniaka w przyzwoitej cenie.Była O2 RS 190 km / 436 Nm
Jest Superb 2FL 201 km / 436 Nm
Komentarz
-
-
desperado1989, alfa 147 to straszna padlina, rdza ją chałupie, aż słychać na parę metrów. Fabia i jeszcze kombi to będzie extra wybór, ale tu też trzeba dobrze sprawdzić przed zakupem bo dużo poflotowych i sprowadzonych z magicznym 190kkm na szafie.
piramida, kolega chyba za wysoko przymierzał i ledwie wyrabia a Ty go namawiasz na tuning :diabelski_usmiech Bumy... Ta choroba jest groźna i nie ma na nią lekarstwa. Ciągle mało mocy, hample słabe, w zakrętach nie trzyma... :twisted:Black Pearl, Elegance & RS LOOK
@ by Tune-up Gdańsk
TDI VP++ i jeszcze rośnie
Antek
Komentarz
-
-
Wypowiem się w temacie.
3,5 roku poruszałem się BMW najpierw 320d 136km(E46) ostatnio sprzedałem 325i(e46).
Bardzo dobre auta ale koszty utrzymania są naprawde wysokie.Prosty przykład:
Termostat w 320d kosztuje 100zł EGR-u i drugi ok 150zł.Zawieszenie tu co prawda można zmienić sam krótki sworzeń koszt ok 100zł plus tulejki wachaczy tylne też wymienne ok 100zł ale mało kto wie jak to zrobić i każdy wymienia całe wachacze-koszt ok 180zł najtańszy.320D są autami ciut bardziej skomplikowanymi niż 1,9tdi gdzie każdy mechanik jest w stanie to naprawić.Niestety o 320D nie zawsze tak jest.
Sam zmieniłem teraz 325i na Octavie II 1,9tdi 105KM z powodu powiększającej się rodziny zmuszony byłem kupić Kombi a znaleźć przyzwoite BMW w kombi to naprawdę ciężko.
Jeżeli masz BMW i do zrobienia masz tylko to co napisałeś to zrób i jeździj.Dobre auta-ale niestety droższe w utrzymaniu.Jeśli potrzebujesz jakiejś konkretnej porady odnośnie E46 pisz,zawsze pomogę i podpowiem co i jak."Ciśnij jeśli masz pasję nie stawaj,wsiądź odpal furę w gaz napier..laj"
Komentarz
-
-
Roki, ale co to za koszty rzedu 100-150zł czy 180zł za wahacz? W skodzie będzie podobnie albo nawet drożej. Co innego pakować miesięcznie w naprawy po te 500-1000zł a co innego taką kwotę wsadzić raz na rok, nie przesadzajmy z tymi kosztami bmw :wink:superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
Komentarz